Detail článku

ap:bit Dovolená 2021? Offline is the new luxury

25. 05. 2021 | ap:bit <<<Na všechny články
Sdílej to!
S čím to souvisí?

Během pandemie se většina z nás ocitla víc času online, než bychom si nejspíš přáli. Vnímá to tak dokonce i vysoké procento lidí z IT oborů, pro které je online svět nepostradatelný.

Ač jsme IT recruiteři a naší prací je denně hledat špičkové IT odborníky na specializované pozice, poslední rok nás naučil ještě více si vážit offline času, který v životě máme. S blížícími se dovolenými jsme proto hledali lákavé destinace pro offline odpočinek. Různorodé, pro milovníky jednoduchosti i luxusu. 

Nejspíš nás čekají i další měsíce, kdy online bude první volbou, a tak stojí za to občerstvit síly bez prstů na klávesnici a bez palce na chytrém telefonu. Nemusíme rovnou meditovat, stačí nechat volně plynout myšlenky a nenechat se rozptylovat virtuálním světem. 

Dívat se kolem sebe pomalýma soustředěnýma očima. Pojďme to zažít, dokud to ještě umíme!

5 originálních míst pro váš letní digitální detox

 

Lesní posed

Posed je módní novinkou posledních týdnů. Možná, že i vám se mihnul facebookovým profilem na fotkách přátel spokojeně snídajících s výhledem do krajiny.

Nemusíte z něj pozorovat jen zvěř, ale i děti, přátele nebo přírodu kolem. Posedů k ubytování se nabízí na internetu řada. Můžete si je pronajmout nebo rovnou koupit a postavit na vlastní pozemek. 

Do standardního rozměru 3x3 m se při dobrém zařízení a pár vychytávkách včetně skládací postele vejde až pět lidí. V nabídkách najdete i limitované edice s luxusní výbavou.

Zdroj: Lup si posed

Zdroj: Kup si posed

Přepravní kontejner

Na první pohled to možná nezní lákavě, ale i přepravní kontejner může být místem pro luxusní zážitky. Vevnitř bývá překvapivě prostorný a vejde se do něj často i kuchyň s koupelnou nebo výklopná terasa

Najdete-li si takový, který stojí uprostřed přírody mimo signály operátorů, máte digitální detox zaručený, i kdybyste se v o půlnoci rozhodli, že bez aktuálních zpráv se nedožijete rána. Dožijete a budete chtít přijet znovu.

 

No alt text provided for this image

Zdroj: Blokki

Hausbot

Napůl v pohybu, napůl na místě. Blízko vody. Vyplout na hausbotu je neotřelé dobrodružství, při kterém wifi potkáte jen párkrát za den.Tradičními destinacemi pro pobyt na hausbotu jsou sice Francie nebo Holandsko, ale jedno luxusní místo najdete i u nás: Baťův kanál.

Cestou můžete ochutnat víno v moravských sklepích, navštívit historická města (pozor, tam bude signál!), projet se na kolech a poznat výjimečné přírodní lokality. Důvodů, proč zapomenout na internet a užít si dny bez něj, tu najdete spoustu.

No alt text provided for this image

Zdroj: ESTAV

 

Studené Švédsko

Máte-li chuť vyrazit dál a na ještě méně obvyklá místa, najdete zajímavé offline destinace po celém světě. Co třeba studený švédský minipřístav na odlehlém ostrově Gotland a na něm plně vybavený industriální domek? Vše, co potřebujete pro své pohodlí, a k tomu nekonečně prázdný skandinávský prostor.

Toto místo nabízí tzv. režim „soft detox”. Wifi vám tu zapnou, když budete hodně chtít. Ale možná by to byla škoda, když jste ujeli takovou dálku...

No alt text provided for this image

Zdroj: Digital Detox Destination

 

Exotika na 100 %

Dlouhý let, africká divočina a civilizace jen tolik, kolik potřebujete pro bezpečný pobyt.

No alt text provided for this image

Zdroj: Digital Detox Destination

 

Lonely Planet Cottage v Jihoafrické republice nemá elektřinu a teplou vodu vám tu ohřeje solární panel. Tady se na offline režim můžete spolehnout stoprocentně, data ani wifi tu nenabízejí. Jen volání v případě potřeby.

 

Pro Andrew Paulsen napsala Marta Plecitá

<<<Na všechny články