Detail článku

trend:bit Práce s junior programátory. Jak je ovlivnil nástup AI? | Petr Jůza | IT Volá domů

19. 09. 2023 | trend:bit <<<Na všechny články
Sdílej to!
S čím to souvisí?

Náš nejnovější podcast s názvem "IT Volá domů" přichází s dalším zajímavým dílem, které nám přináší fascinující pohled do světa IT a umělé inteligence. V tomto díle následujeme rozhovor s Petrem Jůzou, který se zaměřuje na využití umělé inteligence v různých oblastech IT.

Během podcastu jsme se dozvěděli, že umělá inteligence hraje velkou roli v IT firmách při vývoji softwaru, automatizaci procesů a prediktivní analýze. Petr nám přinesl příklady úspěšných startupů u nás v Česku, které se specializují na tuto technologii. Jejich produkty najdou uplatnění nejen v oblasti digitálního marketingu, ale také v e-commerce.Další zajímavý moment bylo hovoření o tom, jak umělá inteligence ovlivňuje pracovní trh.

Diskutovali jsme o možnosti, že v budoucnosti by mohla nahradit některé profese, jako například radiologa. Nicméně, není třeba panikářit, protože i když umělá inteligence může mít v určitých oblastech výhodu, stále je nezbytné mít respekt k odborníkům v daném odvětví.

Závěrem lze říci, že umělá inteligence je stále na vzestupu, ať už v oblasti technologií, podnikání nebo každodenního života. Je nepochybné, že se s ní setkáme čím dál častěji a je důležité, abychom se na ni připravili. Poslechněte si celý podcast a dozvíte se více o tom, jak umělá inteligence ovlivňuje IT a co od ní v budoucnosti můžeme očekávat.

<<<Na všechny články